Halstrad lax med citron och blomkålstabbouleh

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad med bulgur och dillyoghurt

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn och blomkålen enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
    3. Blanda bulgurn med citronskal och olivolja smaka av med citronjuicen, salt och peppar . Blanda ner blomkålen och gurkan. Stek laxen i matfett 4 - 5 minuter på varje sida.
    4. Blanda dill och yoghurt smaksätt med salt och peppar.
    5. Servera laxen med blomkålstabbouleh och dillyoghurt. Servera med knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 1 juli 2013

    Gott med gurka och blomkål i bulguren! Annan textur och bitigt :). Mycket gott och nyttigt vardagsrecept. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben