Fräsch lax med citron/honungssås och bönsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

God lax som passar till helgen.

Ingredienser

  • 125 g lax/person
  • 1 st citron
  • Dill
  • Salt och peppar
  • Sallad
  • Grönsaker, exempelvis
  • Broccoli
  • Sockerbönor
  • Bondbönor
  • Rödlök
  • Rucola sallad
  • Rostande mandlar
  • Saft från citronen
  • Salt peppar och ev lite olja
  • Citron/honungssås
  • 2 dl yoghurt*
  • 1 msk honung
  • Rivet citronskal
  • Salt och svartpeppar
  • * Byt ut yoghurten mot kesella för låg fett/högt protein
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Riv citronskal från en citron. Sätt på potatis om du ska ha det till.
    2. Laxen: Krydda laxen med salt och peppar (och gärna lite örter eller dill) Skiva citronen och lägg skivorna på laxen (spara ändarna till salladen) Tillaga i ugnen ca 15 -20 minuter.
    3. Salladen Koka upp saltat vatten och tillaga sedan de grönsakerna enligt anvisningar på paketen, det brukar vara några minuter bara. Skiva rödlöken tunt. Blanda ihop allt. Glöm inte rucolasalladen. Salta och peppra och toppa gärna med lite citronsaft (från citronändarna) och olja. För att lyxa till det hela kan man strö över rostade hasselnötter eller mandel. Välj om du vill ha salladen ljummen eller kall
    4. Citronsåsen Blanda ihop yoghurt, citronstrimlorna med honungen. Salta och peppra. Den är nästan ännu godare dagen efter.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben