Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Serverar: 6 portioner

Ett god fläskfilérätt...servera gärna med dillpotatis med dijonvinägrett.

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé, väl putsad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 kruka oregano
  • 1 citron, i 6 skivor
  • Steksnöre
  • 2 msk olivolja
  • Honunngssås
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet. Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om.
    2. Knyt om med steksnöre. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om.
    3. Ta upp och lägg i en ugnsform. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen till 65º.
    4. Vira in i folie och låt vila 10 minuter före servering. Hetta upp honung och senap i en kastrull.
    5. Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis med dijonvinägrett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben