Örtspäckad fläskfílé

Serverar: 4 portioner

Så god bjudmat där rejäla örtkvistar och vitlök ger mersmak...

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 msk Arla Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 12 kvistar av timjan, rosmarin, oregano
  • Grön honungssås
  • 1 ½ msk honung
  • 1 dl hackade örter: timjan, rosmarin, oregano och gärna kyndel
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 krm salt
  • 2 dl Arla gräddfil
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen.
    2. Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare.
    3. Grilla eller stek köttet 15–20 min. Servera med såsen, potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben