Mexikansk färsbiff med bönsallad

Serverar: 4 portioner

Smakrikt, smaskigt på GI-vis.

Ingredienser

  • Biffarna
  • 400 g köttfärs
  • 1 hackad, gul lök
  • 1/2 dl het chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk tacokrydda
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör
  • 2 dl tomatjuice
  • Bönsallad
  • 1 burk kokta stora vita bönor (400 g)
  • 1 fp frysta gröna bönor (250 g)
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 röd lök i smala klyftor
  • 2 stjälkar selleri, skivad (valfritt)
  • Dressing
  • 3 msk olja (varav en msk citronolivolja eller rivet skal av en citron)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med bönsalladen. Häll av vattnet i burken och skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av. Koka de frysta gröna bönorna och spola i kallt vatten.
    2. Blanda samman dressingen i en serveringsskål. Tillsätt övriga ingredienser i salladen, blanda försiktigt.
    3. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser till en smidig färs. Forma fyra pannbiffar och stek dem på båda sidor i smör i en medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida. Häll över tomatjuicen och låt puttra några minuter.
    4. Servera biffarna med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 18 maj 2008

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben