Bönsallad med ruccola och rödlök

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbsallad på 10-15 minuter.

Ingredienser

  • 800 g blandade kokta bönor
  • 1 påse ruccola
  • 10 cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk basalmvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skölj bönorna och låt rinna av. Skär löken i tunna skivor. Dela tomaterna. Blanda bönor, tomater, sallad och löken i en skål. Blanda i en anna skål, olja, vinäger, alt, socker och peppar. Rör om ordentligt, men tänk på att den inte kommer att blanda sig utan skikta sig snabbt. Pressa vitlöken i oljeblandningen. Häll oljeblandningen över salladen och vänd om. Jag har i detta recept bytt ut ruccolasalladen mot isbergssallad och rödlöken till gul lök, det går också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christinaebba 16 april 2010

    allt ok men du har glömt löken!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben