För dig som gillar bönor.
Ingredienser
2 burkar kidneybönor á 400 g
2 msk olivolja
2 stora finhackade schalottenlökar
1 liten rödlök
1-2 krossade vitlöksklyftor
1-2 dl vatten
3 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
1 liten kvist salvia
2 krm salt
1 krm svartpeppar
½ dl persilja
Några kvistar timjan
1 msk kapris
Ca 150 g sallad t ex ekblads
400 g kycklingfilé eller 2 kycklinglår
Salt
Peppar
Instruktioner
- Låt bönorna rinna av. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och ev. vitlök.
Låt fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk.
- Ta pannan från plattan och tillsätt vatten, citronsaft, vinäger och salvia. Tillsätt salt och peppar.
- Blanda i persilja, hackade timjanblad, kapris och bönor. Skölj salladen och riv den smått. Fördela den över botten på ett stort salladsfat.
Stek bacontärningar och strö dem över salladen.
- Stek kycklingfilén i strimlor och lägg dem över salladen. Krydda med salt och peppar.
Eller stek kyckjlinglåren i ugnen ca 45 minuter och servera dem till salladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...