Bönsallad med kyckling

Serverar: 4 portioner

För dig som gillar bönor.

Ingredienser

  • 2 burkar kidneybönor á 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora finhackade schalottenlökar
  • 1 liten rödlök
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • 1-2 dl vatten
  • 3 msk citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 liten kvist salvia
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl persilja
  • Några kvistar timjan
  • 1 msk kapris
  • Ca 150 g sallad t ex ekblads
  • 400 g kycklingfilé eller 2 kycklinglår
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Låt bönorna rinna av. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och ev. vitlök. Låt fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk.
    2. Ta pannan från plattan och tillsätt vatten, citronsaft, vinäger och salvia. Tillsätt salt och peppar.
    3. Blanda i persilja, hackade timjanblad, kapris och bönor. Skölj salladen och riv den smått. Fördela den över botten på ett stort salladsfat. Stek bacontärningar och strö dem över salladen.
    4. Stek kycklingfilén i strimlor och lägg dem över salladen. Krydda med salt och peppar. Eller stek kyckjlinglåren i ugnen ca 45 minuter och servera dem till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben