Italiensk kyckling med varm bönsallad

Serverar: 4 portioner

Snabbt tillagad och jättegod!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 20 svarta oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar bönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna. Stek på medelvärme ca 8 minuter per sida.
    2. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
    3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda ner i kastrullen.
    4. Servera med kycklingen och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben