Kyckling i balsamsås och ljummen bönsallad

Serverar: 4 portioner

Underbart god kyckling, sås och bönsallad. Serverade klyftpotatis till.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor bacon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Ljummen bönsallad
  • 600 g frysta haricots verts
  • 1 burk marinerade soltorkade tomater, ca 200g
  • 1 hel rödlök
  • Grovmald svartpeppar
  • Flingsalt
  • Olja att steka i
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º
    2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Linda 2 skivor bacon runt om varje filé.
    3. Bryn i smör i en stekpanna.Lägg över i en ugnsfast form.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen med kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 25 min eller tills kycklingen är genomstekt.
    5. Bönsallad: Strimla de soltorkade tomaterna. Skär rödlöken i tunna klyftor.
    6. Hetta upp olja i en stekpanna.Lägg i de frysta bönorna och låt fräsa på ganska hög värme i ca 5 min. Rör runt så att de inte bränns.
    7. Tillsätt tomaterna och rödlöken och låt fräsa med i ytterligare ca 5 min. Salta och peppra. Salladen är färdig när bönorna är genomstekta och allt fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    Lennart_58 29 augusti 2009

    Smaskigt, o så gott, du kan detta minsann. 5 poäng.

    SDMaya 7 september 2009

    Jisses vad gott! 5stjärnor utan tveckan, kommer lagas ofta här!

    Boundin 17 september 2009

    Toppengott!

    anluk 5 april 2010

    Obeskrivligt gott!!! Kommer garanterat göras igen:) Tack för ett superrecept.

    Hungrigast 6 november 2010

    Det var verkligen jättegott!!! Till och med mina kräsna barn åt upp på tallriken och tyckte det var gott. Tack så hemskt mycket för receptet! En klar 5a i betyg.

    Velicious 22 maj 2011

    Jättegott! Serverad dock hasselbackspotatis till, vilket ocksa blev gott. Sjävlklart en 5:a fran mig med :)

    miaapple 4 februari 2014

    Supergott! Mina söner (6 och 3 år) gav 100 på en 10-skala i betyg :) Hade lite honung på kycklingen i ugnen. Lade in klyftpotatis i ugnen bredvid kycklingen så allt skötte sig självt, nästan. Tusen tack för gott recept!

    tallgatanb 15 mars 2014

    Såå himla gott...rekommenderas starkt men nästa gång byter jag baconet till parmaskinka, blir lite lyxigare

    gilla-57 25 oktober 2014

    Jätte gott du får en femma av mig med...:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben