Ansjovissallad med rödlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En favorit på bordet.

Ingredienser

  • 8-10 kokta kalla potatisar
  • 2-3 burkar ansjovisfiléer
  • 2 rödlökar
  • Dill
  • Persilja
  • 3 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Skiva potatisen och lägg den i en skål. Blanda samman olja, vinäger, vatten, senap, salt och peppar. Häll såsen över potatisskivorna. Låt stå och dra några timmar eller över natten. Hacka rödlöken fint. Klipp dillen och persiljan var för sig. Lägg upp potatisskivorna i en hög på fatet. Lägg ansjovisfiléerna ovanpå så att ett rutmönster bildas. Gör en ring av rödlökshacket och en av dillen runt potatisen. Strö eventuellt persilja över hela rätten. Bjud grovt hårt bröd, kryddost och öl till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben