Minipajer med ansjovis och rödlök

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt på julbordet eller annan buffè. Receptet har jag hittat i en veckotidning för många år sedan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 1-2 msk spad från ansjovisburken
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1-2 hackade rödlök
  • 1- 1 ½ dl riven Västerbottensost
  • 1 msk smör eller margarin
  • 16 små aluminiumformar i storlek som bullformar
  • Instruktioner

    1. Börja med att arbeta ihop pajdegen. Ställ den i kylskåp i minst 30 minuter. Under tiden fräses den hackade rödlöken i smöret. Låt den svalna. Klipp ansjovisfiléerna i ca 2 cm bitar. Blanda sedan alla ingredienser till äggstanningen i en bunke.
    2. Tag ut pajdegen ur kylskåpet och dela den i 16 bitar. Platta ut varje del till en tunn kaka och klä folieformarna. Fördela lök, ansjovis och ost i de små formarna. Fördela äggstanningen i formarna, tänk på att de "jäser" lite.
    3. Grädda på plåt i mitten av ugnen i 200°C, i ca 20 minuter.
    4. Pajerna går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    maripili 22 mars 2011

    SUPER GODA

    isa64 11 juni 2011

    Lite för stark anjovisssmak för mej, annars goda. Jag ger en 4:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben