MINIPAJER MED ÄDELOST

Serverar: 16 portioner

Små och enkla pajer som passar bra för de flesta ädelostälskare.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 8 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl Kvibille riven ädel
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    majamia 6 september 2008

    Enkla att göra och goda i smaken.Trevligt på buffén. Tack för ett trevligt recept! :-)

    annalds 2 januari 2012

    Vi gjorde dessa som förrätt till nyårsmiddagen. De var supergoda och alla älskade dom!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben