Fisk med kokos

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

God fiskrätt i kokosmjölk

Ingredienser

  • 2 pangasiusfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 msk olja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 buljongtärning
  • färska örter, t ex timjan, mejram oregano
  • 1 burk kokosmjölk
  • Instruktioner

    Skala och klyfta löken och kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken och paprikan i olja i en traktörpanan några minuter. Blanda sedan i smulad buljongtärning, citronsaft, ingefära och gurkmeja. Fyll på med kokosmjölk och koka upp. Salta och skär filéerna i portionsbitar och lägg dem i såsen. Låt småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och strö på kryddgrönt om så önskas. Servera med "Bönsallad med ruccola och rödlök". Se recept i min kokbok.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (5)

    Gnagett 10 september 2008

    Är dålig på att äta fisk men detta var gott. Det blir fler gånger.

    Delfin 10 januari 2009

    fisk med kokos var jätte smarriggggggttt

    lagunen 27 januari 2009

    Dina recept funkar alltid bra. Det var fina smake´r i den här rätten. Lars

    lagunen 27 januari 2009

    Dina recept funkar alltid bra. Det var fina smake´r i den här rätten. Lars

    Jatta1 4 juli 2010

    Det här var gott eller som min sambo uttryckte det "det här var djä..... gott det kan du gärna göra fler gånger". Uteslöt paprikan då vi inte tål färsk paprika och ersatte den med en tsk paprikapulver. Hur mycket det förändrade smaken vet jag inte men gott var det.

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben