Spenat- och fetafyllda cannelloni med tomatsås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

En lättlagad, god och vegetarisk klassiker från Italien. På mitt eget sätt.

Ingredienser

  • Cannelloni
  • 10 färska lasagneplattor
  • Fyllning
  • 200 g färskost (Philadelphia)
  • 100 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 65 g babyspenat
  • ½ dl grädde (matlagnings- eller vispgrädde)
  • 1 krm salt
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att ställa ugnen på 200°.
    2. Tomatsås: Hacka den gula löken, som du ska ha till tomatsåsen. Blanda ihop såsens alla ingredienser i en kastrull (pressa i vitlöken). Låt koka upp och puttra på svag värme medan du förbereder fyllningen.
    3. Fyllning: Förbered fetaosten genom att smula sönder den i små delar. Förbered paprikan genom att finhacka den. Blanda fyllningens alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills färskosten smält och allt blandats på ett fint sätt.
    4. Rulla cannellonis: Lägg ut en lasagneplatta på en skärbräda. Lägg 2-3 matskedar fyllning på plattans ena kortsida och rulla sedan ihop den. Lägg rullen/cannellonin i en ugnsäker form. Upprepa tills fyllningen är slut (ca 10 rullar). Häll därefter tomatsåsen över rullarna så att den täcker dem fint.
    5. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med riven parmesan, en god sallad och oliver.
    6. Alternativa färdvägar: Fetaosten kan ersättas med Mozarella (enligt flickvännens orginalrecept) eller med Ricotta (enligt Italienarna).
    7. Tomatsåsen kan smaksättas med Chutney istället för lök/vitlök/kryddor (enligt flickvännens originalrecept)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben