Fetafyllda minitomater

Serverar: 4 portioner

Små tomater fyllda med en härlig kräm av fetaost och yoghurt.

Ingredienser

  • 10 cocktailtomater eller små tomater
  • 50 g fetaost
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • Garnering
  • Ca 20 blad färsk basilika
  • 2 salladslökar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna på mitten och gröp ur kärnhusen.
    2. Mixa samman fetaosten och yoghurten. Skala och pressa i vitlöken. Smaka ev. av med lite salt.
    3. Fyll tomathalvorna med ostblandningen.
    4. Finstrimla basilikan och salladslöken. Strö ut garneringen över tomaterna. Ta några varv med svartpepparkvarnen över anrättningen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Virvlande 3 oktober 2012

    Jag ugnsbakade dem istället, då jag inte tål råa tomater. Blandade ut med lite matlagningsgrädde också, blev jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben