Bräserad fläskfilé i krämig basilikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fläskfilé i en krämig sås med basilika, vitlök, vin och tomater

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Basilikasås
  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ask minitomater
  • 1 dl vitt vit eller matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kalvbuljong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Ansa filén och krydda med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek filén gyllenbrun runtom.
    3. Hacka basilikan och skiva vitlöken. Dela tomaterna i halvor och lägg ner i pannan tillsammans med filén. Tillsätt basilika, vitlök, vitt vin, grädde och buljong. Låt koka upp och ställ sedan in pannan i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Ta upp köttet och skär i tunna skivor.
    5. Servera med såsen, tomaterna och en sallad.
    6. Ris, pressad potatis eller ugnsbakade potatisar smakar gott till.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    basilika41 17 mars 2009

    Blev bjuden på denna maträtt hemma hos min mamma. Kan verkligen rekommendera den. Mums !!!

    flabban 21 juli 2010

    Supergott. Tillsatte lite farinsocker för att balansera upp syran i tomaterna. Blev en klar favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    SussiO74 4 januari 2011

    Provade såsen till marinerad oxfilé. Hade hälften grädde hälften creme fraiche och det blev också bra. Mycket god sås som uppskattades av gästerna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben