Fläskfilé med krämig fransk grönsaksröra och bandpasta

Serverar: 4 portioner

För ett magrare alternativ går det utmärkt att helt utesluta crème fraîchen. En fräsch sallad med ett par olika grönsalladsorter, gurka och ruccola passar alldeles utmärkt till denna rätt.

Ingredienser

  • 600-800 g fläskfilé
  • Vitpeppar till stekning
  • Krämig grönsaksröra
  • 1 squash
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 små rödlökar
  • 1 burk körsbärstomater utan spad
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk flingsalt
  • 1 burk crème fraîche
  • Bred bandpasta, gärna papardelle
  • Instruktioner

    1. Skär squashen i tärningar och mjukbryn den på svag värme tillsammans med den klyftade rödlöken, tunnskivade vitlöken och kryddorna. Lägg i paprikan skuren i bitar och puttra lite till innan körsbärstomaterna tillsätts, utan spad, använd det till att späda med vid behov. Puttra ytterligare och rör sedan ner crème fraîchen och låt smälta samman.
    2. Stek fläskfilén i tunna skivor med vitpeppar. Servera med bred bandpasta och grönsaksröran

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben