Tagliatelle med fläskfilé i krämig vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Smak av Italien

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle
  • 400 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul och 1 röd paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Sås
  • 200 g färskost med vitlökssmak
  • 1 1/2 dl köttbuljong
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader. Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°. Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.
    2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.
    3. Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av. Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben