Cannelloni med rökt skinka och rucola

Serverar: 4 portioner

Färska lasagneplattor är idealiska när man vill göra goda rullar med krämig fyllning.

Ingredienser

  • 12 färska lasageplattor (250 g)
  • 1 burk kesella (250 g)
  • 150 g tärnad rökt skinka
  • 1½ dl hackad rucola
  • 3 msk hackad soltorkad tomat
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 dl riven färsk parmesan (25 g)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Ostsås
  • 5 dl mjölk (1½ %)
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl riven mager prästost (17 %)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Strössel
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk rivet vitt bröd
  • 3 msk parmesan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.
    3. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.
    5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.
    6. Ca 520 kcal per portion 35 g protein 15 g fett 61 g kolhydrater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kicki8 2 juli 2008

    Mycket gott

    atarN 13 januari 2015

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben