Sharonsallad med rökt skinka

Serverar: 4 portioner

Fruktens kryddighet matchar den rökta skinkan perfekt

Ingredienser

  • 2 sharon- eller persimonfrukter, ca 200 g
  • 1 litet äpple
  • 1 apelsin
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 2 krm salt
  • 100 g rökt skinka i skivor
  • Instruktioner

    1. Skär sharonfrukten i bitar. Kärna ur äpplet och skala apelsinen med kniv. Skär dem i bitar. Förväll sockerärtorna ca 1 min i kokande vatten. Häll av vattnet och spola dem kalla i kallt vatten.
    2. Dela sockerärtorna i halvor. Blanda frukt och sockerärtor. Rör ner kvarg. Smaka av med salt. Lägg upp skinka och sallad på 4 assietter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben