Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Från nerlagda Kanal Lokal. När rätten lagades användes citronsaft och citroncest som jag lade till när jag la i purjolöken.

Ingredienser

  • Matolja
  • 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt
  • 100 g shitakesvamp (delade)
  • 100 g ostronskivling (rives i bitar)
  • 100 g champinjoner (delade)
  • 3 vitlöksklyftor (skivas)
  • 3 cm ingefära (skivas)
  • 1-2 färsk chili (skivas)
  • 2 tsk socker
  • 3 dl kycklingfond (hemmagjord)
  • 2 gul lök (skivas eller båtar)
  • 3 msk ostronsås
  • 2 msk stark chilisås
  • 1 msk soja
  • ½ tsk sesamolja
  • Maizena till redning
  • 150 g purjolök (skivas)
  • Instruktioner

    Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten. Red av med maizena och avsluta med purjolöken. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    syrranssyster 9 april 2015

    Hur mycket citronsaft ska det vara? Enligt ingredienslistan så ingår inte citronsaft eller -zest så det kan du passa på att lägga till där. Ser mycket gott ut så jag ämnar testa detta.

    syrranssyster 9 april 2015

    Jag glömde fråga vilken stark chilisås du brukar använda och därmed rekommenderar? Hälsningar Syrranssyster

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben