Kinesisk kyckling

Serverar: 4 portioner

En kycklingrätt om man bara vill ha något lätt. Servera gärna med kokt ris och en grönsallad.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 3 hg stora räkor med skal
  • 2 grön paprika
  • 2 hg champinjoner
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • Instruktioner

    Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet. Skär köttet i fina skivor. Skala räkorna. Dela paprikan och skär i strimlor. Skiva svampen. Fräs paprika ochs vamp i oljan tills all vätska har kokat bort. Pressa i vitlöken, rör om och häll på buljong och soja. Låt puttra upp och lägg i kycklingköttet. Rör ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp. Smaka av med ingefära och kajennpeppar och lägg i räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Steksås
    Många vet inte heller hur man gör en steksås. Den skall ju smaka av kö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben