Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

Serverar: 4 portioner

Stekt och ugnsbakad kyckling som serveras till palsternackor och morötter samt en currysås.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör, att bryna i
  • 2-3 palsternackor, ca 400 g
  • 2-3 morötter, ca 400 g
  • 2 msk hackad gräslök
  • ½ msk olivolja
  • Rivet skal av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Currysås
  • 200 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör, att steka i
  • 1 tsk curry
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º.
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
    3. Skala och skär palsternackor samt morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
    4. Currysås: Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna.
    5. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min.
    6. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben