Kyckling med smarrig currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Första gången jag gjorde kyckling på detta sätt men det vart jättegott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Servera med kokt ris. Man kan blanda riset med tärnad gurka, gul paprika och tomat, det passar perfekt.
    2. Per portion: Ca. 400 kcal 36 g protein 37 g kolhydrat 12 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Catrinlun 9 september 2010

    VAr är curryn????

    Yba 6 februari 2011

    Curry är om jag fattat rätt själva kryddblandningen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben