Wokad kyckling med Teriyakisås

Serverar: 2-3 portioner

En mix på ingredienser som jag hade hemma. Det blev verkligen lyckat. Mums.

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér (beroende på storlek)
  • 1 brk minimajs, 410g
  • 10 cm purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 200g broccoli
  • 200g vitkål
  • 1 tsk röd currypasta
  • ½ tsk ingefära
  • 1 dl teriyaki sauce
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Ev potatismjöl eller majsstärkele att reda av med
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen. Salta och peppra. Woka den först i olja. Ta upp och lägg kycklingen åt sidan. Strimla vitkålen och purjolöken. Dela broccolin och minimajsen. Woka alla grönsakerna. Lägg i kycklingen. Häll i de övriga ingredienserna. Låt puttra i ca 5 minuter.
    2. Red av med potatismjöl eller majsstärkelse om du vill ha den tjockare. Servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 6 mars 2009

    Gott! Jag hade hemma woksås Sweet & Sour, så jag använde den istället teryaki sås och det var gott med den också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben