Wokad kyckling med cashewnötter
Thaimat när den är som bäst, ja det är ju på en strand i självaste Thailand. Men när man är hemma i Sverige får man nöja sig med de underbara smakerna. Här har ni min favoriträtt i Thai kategorin.
Ingredienser
450 g kycklingfilé
100 g cashewnötter
2 paprikor (gärna i olika färger)
6 salladslökar
4 klyftor vitlök
Jordnötsolja
2 msk torr sherry (eller madeira)
3 msk hoisinsås
2 tsk sesamolja
Instruktioner
- Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
- Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
- Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
- Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 minuter. Rör om.
- Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytterligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)