Wokad kyckling med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Thaimat när den är som bäst, ja det är ju på en strand i självaste Thailand. Men när man är hemma i Sverige får man nöja sig med de underbara smakerna. Här har ni min favoriträtt i Thai kategorin.

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé
  • 100 g cashewnötter
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 6 salladslökar
  • 4 klyftor vitlök
  • Jordnötsolja
  • 2 msk torr sherry (eller madeira)
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 tsk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
    2. Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
    3. Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
    4. Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 minuter. Rör om.
    5. Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben