Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Med Mamuang)

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergod och äkta Thai

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 500 g kycklingfiléer, tärnade
  • 5 msk olja
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 3 knipplökar (vårlök)
  • 2 tomater
  • 200 g champinjoner
  • Sojasås
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Marinera kycklingbitarna i soja ca 10 min. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, tillsätt cashewnötterna, stek dem gyllenbruna. Tag ur nötterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj löken och skär i 2 cm´s längder. Skölj tomaterna och champinjonerna som sedan tärnas.
    2. Hetta upp olja i pannan och stek kycklingen under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomater, lök, svamp och nötter. Stek under omrörning. Sänk värmen och smaksätt med fisksås, ostronsås och socker. Serveras med enkelt ris

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lennart_58 2 september 2009

    Detta var verkligt gott, full poängare.

    frokeneva 6 april 2010

    Vilken typ av soja ska det vara? Kinesisk?

    chrisu 7 april 2010

    Det går bra med vanlig kinesiskt soja.

    sseheha 18 april 2010

    Tyvärr smakade det inte alls som rätten gjorde i Thailand. Då den blev mycket smaklös tillsatte jag andra kryddor för att få lite mer smak på rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben