Thai-kyckling alá Gunnar (Pad krapow gai)

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Äkta thailändsk rätt. Du kan själv enkelt styra "hettan". Ingredienserna finns att köpa i så gott som alla asiatiska mataffärer.

Ingredienser

  • 800 gram Kyckling filé
  • 1 påse Thaibasilika (Holy Basil)
  • Färska långbönor (i värsta fall haricots verts)
  • 1 stor gul lök
  • ½ msk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås (fish sauce oyster)
  • 2-3 msk ljus/söt sojasås (gärna Golden Mountain seasoning sauce)
  • 2-3 msk -Oyster sauce
  • 1 röd paprika
  • 1-2 stark chilli
  • Instruktioner

    1. Hacka kycklingen till nära färs. Klipp basilikan ordentligt. Skär bönorna i 3 cm bitar. Hacka löken grovt. Skär paprikan i grova bitar. Hacka chilin.
    2. Fräs kycklingen, gärna i wok, med chili, ingefära, basilika och lök tills kycklingen är genomstekt.
    3. Lägg i bönorna. Tillsätt fisksås, pressad vitlök, oyster sauce och soya (efter smak)
    4. Låt puttra med lock tills bönorna är mjuka (inte sönderkokta!)
    5. Strax innan servering tillsätt paprika.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben