Garlic and pepper chicken (gai pad gratiem prik thai)

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Otroligt gott, en av mina favoriter i Thailand.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé (kan bytas mot tofu för vegetarisk)
  • 0,6 dl vitlök, krossad
  • 3/4 tsk palmsocker
  • 3/4 tsk peppar, vit eller svart, eller båda
  • 1 3/4 tsk fisksås
  • 1-2 msk olja
  • 2-3 msk vatten
  • 1 tsk korianderblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär och skölj kycklingen i "sockerbitsstora" bitar. Krossa vitlöken med baksidan på en kniv, hacka lätt, det ska vara ganska stora bitar.
    2. Hetta upp oljan i en wok till den är riktigt het, lägg i vitlöken och rör hela tiden så den inte blir bränd.
    3. När vitlöken är brynt (ej brun), lägg i kycklingen. Stek tills den är genomstekt. Om det blir torrt i pannan så tillsätt lite vatten ca 1-2 msk/gång. Tillsätt palmsocker, fisksås och peppar. Man kan behöva tillsätta vatten så att det blandar sig ordentligt. Servera med ris

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 2 september 2009

    Hello, fiskallergiker som jag är så bytte jag ut fisksåsen mot grönsaksbuljong. JAG tyckte det blev gott, du får 5p, inte ditt fel att jag är allergisk, ha ha.

    solvik207 13 maj 2010

    Gjorde detta för några dagar sedan och det var ljuvligt gott.

    hillan66 18 februari 2011

    Smakar som i Thailand! Riktigt gott! :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben