Ur kokboken: "Det här är ett orginalrecept som jag lärde mig när jag reste runt i södra Thailand. Från en suverän thairestaurang fick jag med mig några helt ovärderliga recept. Denna rätt är så smarrig att jag till och med bjudit på den på nyårsafton".
Mumsan kan bara instämma!!!
Ingredienser
450 g kycklinglårfilé
2 msk matolja
2 dl broccoli i bitar
2 dl strimlad vitkål
5 dl kokta breda glasnudlar
2 ägg
1 tsk fisksås
2 tsk japansk soja
Jordnötter
Bananer
Färsk koriander
Kryddpasta
3 vitlöksklyftor
1 tsk flytande hönsbuljong
1 tsk mild thaicurrypasta
2 msk ostronsås
Instruktioner
- Strimla kycklingen och finhacka vitlöken till kryddpastan.
Rör ihop ingredienserna till kryddpastan i en skål och blanda med kycklingen.
Värm olja i en wok tills den är rykande het.
Fräs kycklingen i oljan ca 2 minuter.
Tillsätt broccoli och stek i ca 1 minut.
Tillsätt vitkål och nudlar och rör om, tillsätt ägg och rör försiktigt.
Smaksätt woken med fisksås och soja.
- Servera Pad Thai med grovt hackade jordnötter, skivad banan och hackad koriander. Rätten är inte så stark, men du kan lätt reglera styrkan med hjälp av currypastan.
Liknande recept
Kommentarer (7)
sparar detta för evaluering senare ,ser gott ut!
Jättegod Pad Thai, tog stark röd currypasta och det blev perfekt. Uteslöt bananerna, tyckte inte att det behövdes men det är ju en smaksak. Tack för ett bra recept.
Instämmer, fattar inte vad bananerna har där att göra men däreomot är koriandern en riktig höjadare av tillbehören!
Mums! Jättegott och enkelt att laga. Det här lagar vi flera gånger.
Lät hur gott som helst! Har ju ätit pad thai i Thailand men faktiskt inte provat på att laga det själv och det här verkade enkelt och bra!
Hej! Detta låter jätte gott men komer skippa bananen. MIn fråga är angående äggen. Ska det vara knäckta ägg? eller kokta? eller stekta?
Knäck i råa ägg å rör om försiktigt!