Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Från Ica's tidning Buffé. Enkelt, snabbt & gott!
Tina och skala räkorna. Lägg nudlarna i lättsaltat kokande vatten. Lägg på lock och ta kastrullen från värmen. Låt stå 2 minuter. Häll av och spola nudlarna i kallt vatten. Blanda dem med 1 msk av oljan. Skala och strimla rödlöken. Fräs löken någon minut i 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt ättiksprit, fisksås, ostronsås och socker. Tillsätt böngroddarna. Låt steka någon minut under omrörning. Fös allt åt ena sidan i woken/stekpannan. Tillsätt resterande olja. Knäck i äggen på den tomma sidan av pannan. Rör om så att det blir en äggröra. Blanda ner avrunna nudlar, räkor och 2 msk av gräslöken (för 4 portioner). Servera med citronklyftor och hackade jordnötter. Garnera med resten av gräslöken och salladslök.