Pad thai med räkor och böngroddar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Från Ica's tidning Buffé. Enkelt, snabbt & gott!

Ingredienser

  • 1 påse frysta räkor med skal (à 500 g)
  • 1 paket risnudlar (à 250 g)
  • 3 msk olja
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk socker
  • 1 ask färska böngroddar (à ca 180 g)
  • 4 ägg
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 4 citronklyftor
  • 1/2 dl hackade jordnötter
  • Till garnering strimlad salladslök
  • Instruktioner

    Tina och skala räkorna. Lägg nudlarna i lättsaltat kokande vatten. Lägg på lock och ta kastrullen från värmen. Låt stå 2 minuter. Häll av och spola nudlarna i kallt vatten. Blanda dem med 1 msk av oljan. Skala och strimla rödlöken. Fräs löken någon minut i 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt ättiksprit, fisksås, ostronsås och socker. Tillsätt böngroddarna. Låt steka någon minut under omrörning. Fös allt åt ena sidan i woken/stekpannan. Tillsätt resterande olja. Knäck i äggen på den tomma sidan av pannan. Rör om så att det blir en äggröra. Blanda ner avrunna nudlar, räkor och 2 msk av gräslöken (för 4 portioner). Servera med citronklyftor och hackade jordnötter. Garnera med resten av gräslöken och salladslök.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben