Leilas pasta Pomodoro

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Superbra familjerätt som fungerar bra både till vardags och till fest. Lika enkel att laga för en person som till tjugo!

Ingredienser

  • 400 g linguinepasta, gärna fullkorn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 mogna tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 paket mozzarellaost eller parmesanost
  • 1 kruka basilika eller persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i saltat vatten. Skitva vitlöken och tärna tomaterna.
    2. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smöt. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter. Smaksätt såsen med vinäger, salt och svartpeppar.
    3. Blanda pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat.
    4. Strö på delade körsbärstomarer, riv över mozzarella osten och strö över basilika.
    5. Snabbt och underbart gott!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    Maahl 10 december 2008

    Fjortisen var upprörd över att maten var vegetarisk o dessutom innehöll massa tomat, men sen åt hon som en häst. Mycket gott.

    Maahl 17 augusti 2013

    Fjortisen har nu blivit 18 år och när jag frågade vad hon ville äta den här veckan så föreslog hon den här pastan igen. En stark favorit i vår familj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben