Chicken thai lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan aldrig följa ett recept så detta blev resultatet tav Mat-Lottas Chicken Thai. Smaklig måltid och hör gärna av er med omdömme*S*

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1 stor röd paprika
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 limefrukter
  • 1 chilifrukt
  • Lite riven ingefära eller ingefärkrydda
  • Sweet chili sås (efter tycke och smak)
  • Instruktioner

    1. Wokpanna kan med fördel använda. Skär moroten i slantar, rödlöken och paprikan i strimlor. Riv skalet på 2 limefrukter. Skiva chillifrukten fint och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt.
    2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Pressa saften från limefrukterna över kycklingen i en bunke och rör om lite med händerna så det marineras låt stå ca 1-2 min (kycklingen antar en vitare färg).
    3. Stek kycklingen med limesaften tills den nästan är färdig, häll i grönsakerna, låt fräsas tillsammans. Häll därefter i grädde, kokosmjölk och strö nästan all den rivna limen över,.
    4. Strö chillifrukten över och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt, häll på lite sweet chilisås rör om. Riv i lite ingefära eller krydda med ingefära. Låt puttra, max 5 minuter. Strö över lite riven lime innan du serverar.
    5. Servera med Jasmin- eller Basmati ris.
    6. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Jadu, ingefäran är pricken över I, som man brukar säga, kan inte göra annat än att ge dig 5p för detta, underbart gott, Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben