Thai chicken gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En supergod gryta jag gjorde här om dagen. och det blev en hitt

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk skivad annanas
  • 1-2 chilli fruktre
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 st paprikor
  • salt
  • svart peppar
  • chillipulver
  • en bit ingefära
  • Instruktioner

    1. skär kycklingen i minder bitar och stek dem tills den blir igenom stekt.
    2. Häll grädde, kokosmjölk och annanas juicen från annanas burken i en kastrull.
    3. Strimla paprika och chillifrukten. Glöm inte att ta ur kärnorna ur chillifruckten. sedan läger man det i grytan.
    4. Skär annanasen i mindre bitar och lägg det i grytan.
    5. Riv ned lite ingefära i grytan och krydda.
    6. Sedan till sist lägger man i kycklingen i grytan och låter det små purta en liten stund.
    7. Sedan är det bara att servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MadeleineG 30 september 2009

    Gott.. Smakar verkligen Thailand :P Fast vi tog bort annanasen och la till lite chilisås för att runda av kokos smaken ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben