Fina kycklingfiléer med frasig panering passar perfekt på tapasbordet eller till lunchsalladen.
Nuggets går dessutom alltid hem hos barnen.
Ingredienser
3 kycklingfiléer à 125 g
ca 3/4 dl matolja
Marinad
5 dl kallt vatten
3 msk salt
1 msk socker
Panering
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 msk ströbröd
2 msk vatten
1 lime rivet skal
2 krm peppar
Currysås
½ gul lök
½ äpple
½ banan
1 dl lätt kokosmjölk
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 tsk curry
½ -1 krm sambal oelek
Detta var ett jättegott recept. Jag bjöd även mina vänner på det som ville ha receptet.
Hej! undrar bara varför dom ska stå kallt i vatten, salt och socker?
Allt kött måste stå kallt i väntan på tillagning
INTE! Salt så det knappt gick att äta, och panering om absolut inte ville fästa. Men såsen var god - den kan jag tänka mig att göra fler gånger.
Insåg i morse att jag kanske var lite snabb att döma ut det här - för jag hade ju låtit kycklingen ligga i marinaden bra mycket längre än angivet - så det är ju fullt möjligt att den hade sugit åt sig alldeles för mycket salt ... Men smeten var hopplös!!
följde receptet så noga, det jag fick var det saltaste jag ätit och degen var överallt utom på kycklingen :s såsen var därimot underbar:-)