Chicken nuggets med bulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En favorit hemma, med fräsch panering av sesamfrön i stället för ströbröd

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 6 dl kokt bulgur
  • 1 dl gula sultanrussin
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 2-3 morötter
  • 1 gurka
  • Sweet chilisås efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet (10-15 minuter). Blanda ner sultanrussin och smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter på var sida.
    3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.
    4. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksstrimlor och sweet chilisås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben