Kyckling med ugnsgrillade grönsaker och bulgur

Serverar: 4 portioner

Underbar orientalisk rätt, som smakade hur bra som helst!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé(er)
  • 2 msk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 200 gram färska champinjoner
  • 1 st paprika
  • Sås
  • 3 dl lätt naturell yoghurt
  • 1 påse dipmix av valfri smak (jag använde holiday)
  • Bulgur, till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden. Låt stå ca 10 minuter.
    2. 2. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    3. Koka bulgur efter anvisningar på paketet.
    4. Sätt ugnen på 200 grader grill. Skölj under tiden svampen och paprikan. Ta av "fötterna" på champinjonerna och skär paprikan i större bitar. Lägg allt i en ugnsfast form, champinjonerna med "hålen" uppåt. Salta med fördel i hålen på champinjonerna, det ger supergod smak! Låt stå i ugnen i 10 - 15 minuter.
    5. Blanda dippen
    6. Servera kycklingen med bulgur, ugnsgrillade grönsaker och dip. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben