Jordnötssås till kyckling eller ugnsbakade grönsaker

Funkar också att blanda med stekta kycklingbitar för en gryta att äta kokt ris till.

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • Smör att steka i
  • 2 - 2 ½ dl kokosmjölk
  • ½ msk tamari sojasås
  • Ca ½ krm malen vitpeppar
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 dl hackade jordnötter
  • ½ msk pressad citronsaft
  • Ev. salt
  • Instruktioner

    Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter. Rör ihop ordentligt och koka ytterligare ett tag. Blir såsen för tjock, tillsätt mer kokosmjölk. Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben