Stekta nudlar med kyckling & grönsaker

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Älskar asiatisk mat och det här blev av att ha använt det man hade hemma, med asien i baktankarna och fixade en lunchlåda :)

Ingredienser

  • 3 blad vitkål
  • ½ purjolök
  • ½ röd chili
  • 1 msk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kycklingfilé
  • 1 - 2 ägg
  • 100 gram nudlar
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • sesamolja
  • matolja
  • Instruktioner

    1. Använd snabbnudlar i portionsförpackning! Koka upp vattnet och häll i nudlarnas kryddor och stäng där efter av spisplattan. Lägg i nudlarna och låt svälla! Under tiden hackar du kålen fint, skär ungefär en halv purjolök i skivor, beroende på hur mycket du själv vill ha. Dela chilin på mitten och ta ut fröna, hacka där efter chilin! Skiva ingefäran och där efter hacka till små stavar, hacka även vitlöken i valfri storlek! Tärna kycklingen och där efter är det dags för att värma stekpannan! Häll av nudlarna och häll nudlarna på den uppvärmda stekpannan på relativt hög temperatur och häll på två matskedar vatten! Stek nudlarna svagt gyllenbruna på båda sidorna! Häll nudlarna i den tomma kastrullen igen och stek på kycklingen i stekpannan. Salta och peppra lite! Om du har, så kan du hälla på lite sesamolja när kycklingen verkar färdigstekt. Häll ner grönsakerna och häll på lite matolja som du steker allt i en stund tillsammans med kycklingen. Knäck ett eller två ägg, beroende på storlek och mängd ägg du vill ha, och häll ner det bland grönsakerna och kycklingen! Rör om! Häll ner det i grytan med nudlarna och vänd runt! Redo att serveras!
    2. Går även bra att använda fläskfilé istället för kyckling!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben