Stekta nudlar med räkor och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Jag tycker mycket om nudlar, det är gott och lätt att variera.

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 250 g nudlar
  • Rikligt med vatten med 2 msk olja och 1 tsk salt/liter för kokning
  • Kryddor
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 tsk curry
  • 2–3 msk soja
  • 2–3 tsk Dansukker råsocker strö
  • Grönsaker
  • 1 finstrimlad purjolök
  • 1 stor finstrimlad morot
  • 2 dl sockerärtor, delade tvärs över
  • 2 dl böngroddar
  • 1-2 msk vegetabilisk olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna.
    3. Stek vitlöken, ingefäran och curryn i 1 minut i oljan. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning.
    4. Lägg i nudlarna och morotsstrimlorna tillsammans med soja och socker. Låt alltsammans steka i 2–3 minuter under omrörning.
    5. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid.
    6. Vänd ned räkorna och sockerärtorna och fortsätt steka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med soja och socker. Vänd ner böngroddarna strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben