Stekta räkor i kål och soya

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god asiatisk maträtt med relativt mild smak som går att justera efter behov och tycke. Billig maträtt. Servera med ris.

Ingredienser

  • ½ kålhuvud
  • 500 g frysta räkor
  • 2 msk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • En liten bit ingefära (3X3 cm)
  • Salt
  • Peppar
  • Vid önskemål
  • 1 riven morot
  • 2 msk oyster sauce
  • Instruktioner

    1. Lägg fram räkorna för tining.
    2. Börja med att skölja och strimla kålen. Skär vitlöksklyftorna i strimlor och även ingefäran.
    3. Stek räkorna lätt tillsammans med ingefäran och vitlöken, och lägg sedan i kålen (och moroten om du önskar ha i). Krydda med salt, peppar och soja. Späd ut med 1/3 glas vatten. Rör om och stek tills det är mjukt men utan att bränna vid det eller steka för länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben