Stekt skinkfilé med saffransris, räkor och paprika

Serverar: 4 portioner

Gott och lätt!

Ingredienser

  • 1 pkt Scan Piggham skinkfilé
  • 2½ dl ris
  • 2 paprikor i olika färger tärnade
  • ½ pkt saffran eller ½ tsk gurkmeja
  • ½ msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 200 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Fräs ris, paprika och saffran i olivolja i någon minut i en kastrull. Slå på buljong och koka upp, låt sedan koka under lock på lägsta värme i ca 20 minuter.
    2. Vänd ner räkorna. Bryn skinkfiléerna i en stekpanna med "non-stickyta". Sänk värmen och stek under lock i ca 5 minuter. Dra stekpannan åt sidan och låt stå ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 65°C. Salta och peppra.
    3. Skär skinkfiléerna i skivor och servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben