Stekt skinkfilé med saffransris, räkor och paprika
Serverar: 4 portioner
Gott och lätt!
Ingredienser
1 pkt Scan Piggham skinkfilé
2½ dl ris
2 paprikor i olika färger tärnade
½ pkt saffran eller ½ tsk gurkmeja
½ msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
200 g skalade räkor
Instruktioner
Fräs ris, paprika och saffran i olivolja i någon minut i en kastrull. Slå på buljong och koka upp, låt sedan koka under lock på lägsta värme i ca 20 minuter.
Vänd ner räkorna. Bryn skinkfiléerna i en stekpanna med "non-stickyta". Sänk värmen och stek under lock i ca 5 minuter. Dra stekpannan åt sidan och låt stå ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 65°C. Salta och peppra.
Skär skinkfiléerna i skivor och servera med riset.