Räkor med chorizo och paprika

Serverar: 2 portioner

Recept från Desperate Houswives kokbok

Ingredienser

  • 1st gul eller röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 100 g chorizo, mild eller stark, skuren i 1 cm tjocka skivor, sedan strimlad
  • 16 st stora räkor, skalade (ca 400 g)
  • 3 msk sherry eller torrt vitt vin
  • 1 st stor tomat, skalad, urkärnad och tärnad
  • 3 st salladslökar, skurna i 1 cm breda skivor
  • 2 msk finhackad persilja, koriander eller gräslök
  • 1 msk smör (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Halvera paprikan genom stjälken. Ta bort stjälk, hinnor och kärnor. Halvera halvorna och skär dem sedan i smala remsor och ställ dem åt sidan.
    2. Värm oljan i en 25 cm stor stekpanna på medelvärme tills den börjar bubbla. Lägg i vitlök och stek tills den börjar fräsa, skaka pannan då och då. Tillsätt chorizon och fräs den under omrörning i cirka 3 minuter tills den ändrar färg och oljan färgas av chorizon.
    3. Öka värmen, lägg i räkor och paprikastrimlor och fräs under omrörning i cirka 3 minuter tills räkorna blivit rosa och nästan är genomstekta. Det fräser en hel del om räkorna, och de som fastnar i pannans botten blir mörkbruna men inte svarta.
    4. Häll på vinet och sänk till medelvärme. Låt det koka under omrörning ända ner i pannans botten i cirka 2 minuter tills vinet nästan har kokat bort och räkorna är genomkokta. Tillsätt tomat, salladslök och ditt val av örter och rör om. Ta pannan från värmen och rör i smöret. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben