Bulgur med räkor och grönsaker

Serverar: 4 portioner

En enkel och god lunchrätt.

Ingredienser

  • 2 dl grov bulgur
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 morot grovt riven
  • 1 rödlök i tärningar
  • 100 g cocktailtomater i halvor
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 dl hackad persilja
  • 200 g räkor
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk Dansukker Sweet & Less
  • Instruktioner

    1. Häll bulguren i en serveringsskål och häll på det kokande vattnet. Sätt en tallrik över och låt stå i 10 minuter.
    2. Blanda samman olivolja, vatten, balsamvinäger och Sweet & Less till dressingen och häll över bulguren när den svällt.
    3. Rör i morot, rödlök, cocktailtomater, ruccolasallad, persilja och räkor.
    4. Servera med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben