Harissacouscous med räkor och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Det här hittade jag på nätet när jag klurade på vad harrissa var...

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 kg räkor med skal eller 400-500 g skalade
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st rödlök
  • ½ st zucchini
  • 2 st avokado
  • 2 st lime
  • 150 g sockerärtor
  • 2,5 msk harrissa Paste
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i couscousen och ställ åt sidan för att svälla.
    2. Skala räkorna, tärna paprikan och zucchinin. Klyfta löken och ansa sockerärtorna. Skär avokadon i bitar och pressa över saft från limen. Skär den andra limefrukten i klyftor.
    3. Hetta upp wokpannan och stek i lite olja. Woka först paprika, lök, zucchini och sockerärtor. Tillsätt harissapastan. Woka snabbt räkorna med grönsakerna och lägg sist i couscousen. Blanda väl och smaka av med salt. När allt är varmt blandas avokadon med limesaft i rätten. Garnera med limeklyftorna.
    4. Servera med matlagningsyoghurt och Harissapastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frucaos 28 april 2008

    Den här var det sting i! Vi la till lite bananer för att mildra det lite. Banan är god till det mesta som är kryddstarkt!

    Motorbruttan 30 augusti 2010

    Ska man blanda matlagningsyoghurten och harissapastan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben