Estamboli Saffransris med kyckling och grönsaker

Serverar: 4-6 portioner

Persisk mat... jättegott

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé i bitar
  • 1 gul lök hackad
  • 2 morötter, i små bitar skiva sedan dela på mitten
  • Ca 2 dl haricot verts, i bitar
  • 1 pkt passerade tomater
  • 4 dl basmatiris
  • ½ pkt saffran
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen och lök i lite olja. Tillsätt morötter, haricot verts och passerade tomater. Låt småputtra tills kycklingen är genomkokt.
    2. Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull. Häll i riset och 1 msk salt. Låt koka 5 minuter. Häll riset i ett durkslag. Ta lite olja i botten av kastrullen. Täck botten med ris. Varva sedan riset med kycklingblandningen- avsluta med ris.
    3. Blanda ut saffranet i lite kokt vatten och häll ovanpå riset. Lägg på locket på grytan med en handduk mellan lock och gryta och låt grytan ånga på låg värme tills riset är klart. Om man vill ha en knaprik botten kan man ha högsta värmen på de 3 första minutrarna och skruva sedan ner till lägsta värmen.
    4. Servera med naturell yoghurt och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lolan 3 maj 2009

    Supergott... tack gulliga du för att du tipsade mig om detta recept Kram Lolan

    matmange 17 oktober 2009

    Det blev en väldigt god rätt. Skönt med någon annan god smak jämfört med mer kryddig smak. Naturligt rik smak! Gott med lite färskt bröd till. Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben