Thaiwok - Kyckling panengcurry med cocosmjölk och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Finns det något godare än Thaimat? Självklart är det väldigt svårt att få det precis som det smakar på en grym thairestaurang men du kan få till det riktigt gott iaf! Kolla gärna in min blogg för fler recept: metrobloggen.se/komigangmednatacha

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 stor lök
  • 1 purjulök
  • 1 broccolihuvud
  • 1-2 vitlöksklyfta/or
  • 4 msk oystersås
  • 1 tsk maggi soya
  • 2 tsk soya
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk panengcurrypasta
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla kycklingen i bitar. Stek sedan kycklingen i olivolja tillsammans med vitlöken i en wokpanna. Det gäller att steka på hög värme och se då till så att du inte bränner den.
    2. När kycklingen får en fin klar färg tillsätter du oystersås, maggisoya och vanlig soya, Sedan lägger du i löken, purjolöken, paprikan samt broccolin och låter det steka i ca 10-15 minter (de ska fortfarande vara lite knapriga).
    3. Tillsätt tillsist kokosmjölken samt panengcurrypastan. Sedan är det bara att servera och glöm inte att njuta! (Du kan självklart servera detta med ris.)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hermit 26 januari 2013

    Vart tog kycklingen vägen i ingredienslistan - mängd?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben