Chicken nuggets med cole slaw

Serverar: 4 portioner

Jag älskar chicken nuggets och hemmagjorda smakar bäst....

Ingredienser

  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 2 dl sesamfrö
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Cole slaw
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkål och rödlök i tunna strimlor. Riv morötterna tunt. Blanda i en skål.
    2. Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och peppar.
    3. Blanda dressingen med vitkål, morötter och rödlök ordentligt. Låt det stå och dra medan du gör resten.
    4. Dela kycklingen i mindre bitar, lagom som nuggets. Blanda sesamfröna, salt och peppar i en skål. Knäck äggen i en annan skål.
    5. Doppa kycklingbitarna i äggröran och sedan ner i sesamfröna. Se till att biten täcks ordentligt.
    6. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg ned kycklingbitarna. Stek de runt om tills de fått fin färg. Sänk sedan värmen och stek ytterligare några minuter tills de är helt färdiga.
    7. Servera med: Basmatris och färdig sötsursås.

    Liknande recept

    5
    20 min
    2-4
    2
    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben