Glutenfria Chicken Nuggets

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

friterade kycklingbitar

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 5 msk polentagryn*
  • 3 msk glutenfri mjölmix
  • kryddor efter smak, t.ex. grillkrydda, paprikapulver, cayennekrydda, gurkmeja**
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar Blanda polentagryn, mjölmix och kryddor Vispa upp ägget i en skål Vänd kycklingbitarna i ägget och sen i krydd/mjölmixen Fritera sen i fritös eller i stekpanna i ca 170 grader tills de fått en fin färg Ta upp bitarna och låt droppa av på hushållspapper, om bitarna är stora kan de behöva läggas in i ugnen på 150-175 grader för att bli klara.
    2. Servera med t.ex. jasminris
    3. *Polentagryn kan bytas ut mot majsströ, pofiber eller mixa sönder glutenfritt spisbröd till fint ströbröd men jag har provat alla och tycket att polentagrynen var de som gav bästa paneringen. Om man inte har tillgång till mjölmix så går det säkert även utan eller med majsmjöl. **Gurkmejan smakar inte så mycket men ger en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben