kryddor efter smak, t.ex. grillkrydda, paprikapulver, cayennekrydda, gurkmeja**
Olja till fritering
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar
Blanda polentagryn, mjölmix och kryddor
Vispa upp ägget i en skål
Vänd kycklingbitarna i ägget och sen i krydd/mjölmixen
Fritera sen i fritös eller i stekpanna i ca 170 grader tills de fått en fin färg
Ta upp bitarna och låt droppa av på hushållspapper, om bitarna är stora kan de behöva läggas in i ugnen på 150-175 grader för att bli klara.
Servera med t.ex. jasminris
*Polentagryn kan bytas ut mot majsströ, pofiber eller mixa sönder glutenfritt spisbröd till fint ströbröd men jag har provat alla och tycket att polentagrynen var de som gav bästa paneringen. Om man inte har tillgång till mjölmix så går det säkert även utan eller med majsmjöl.
**Gurkmejan smakar inte så mycket men ger en fin färg.