Chicken Nuggets med basilikasås

Serverar: 4 portioner

Receptet kommer från boken "Maten är klar!", innehåller recept som barnen gillar. Men passar även till vuxna, jag ska prova detta, låter gott.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl torkad riven parmensanost
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk margarin eller smör att steka i
  • Basilikasås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 4 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ tsk örtsalt
  • Klyftpotatis
  • 1 kg potatis
  • Margarin eller olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skrubba potatisen och skär dem i klyftor, med skalet på. Lägg klyftorna i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i ca 40 minuter.
    3. Skär kycklingen i bitar. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik.
    4. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
    5. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingbitarna, några åt gången. Kontrollera så de är genomstekta.
    6. Kör créme fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer.
    7. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben