Chicken Nuggets med basilikasås
Receptet kommer från boken "Maten är klar!", innehåller recept som barnen gillar. Men passar även till vuxna, jag ska prova detta, låter gott.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 stort ägg
1 dl ströbröd
½ dl torkad riven parmensanost
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
2 msk margarin eller smör att steka i
Basilikasås
2 dl lätt créme fraiche
4 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
½ tsk örtsalt
Klyftpotatis
1 kg potatis
Margarin eller olja
Salt
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Skrubba potatisen och skär dem i klyftor, med skalet på. Lägg klyftorna i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i ca 40 minuter.
- Skär kycklingen i bitar. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik.
- Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
- Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingbitarna, några åt gången. Kontrollera så de är genomstekta.
- Kör créme fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer.
- Servera med en god sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)